#Совети&Новости

3 Совети за идеална изработка на веб страница

Веб дизајнот е еден од најважните фактори за успех на една веб страница. Всушност, скоро половина од луѓето велат дека дизајнот на веб страница е нивниот главен фактор за проценка на кредибилитетот на една компанија.

Многу луѓе имаат мислења за тоа како треба да изгледа совршената веб страница. Тоа е затоа што, до одредена мерка, дизајнот е субјективен. Она што на една личност и се допаѓа, на друга може да и биде смешно.

Совети на кои треба да обрнете внимание кога ви ја изработуваат вашата веб страница:

1. Едноставноста освојува

Огромна студија на Google покажа дека посетителите не сакаат визуелна комплексност. Дури 40% од луѓето ќе ја исклучат веб страната доколку сметаат дека е пренатрупана и комплексна. Всушност колку е покомплексен вашиот дизајн, толку помалку го сфаќаат посетителите како убав и привлечен.

Држете се до стандардните и познати дизајни и распореди. Луѓето сакаат блискост и можат да се изненадат од нестандардните дизајни на веб страниците.

Дизајн на веб страница

2. Направете вашиот дизајн да го рефлектира вашиот бизнис

Вашата веб страница е продолжение на вашиот бренд, така што нејзиниот дизајн треба да го рефлектира вашиот бизнис. Важно е да изберете дизајн што одговара на вашиот бренд бидејќи тоа е начинот на кој луѓето ќе ве паметат.

Генерално, треба да изберете бои и дизајни што ќе ја натера вашата целна група да размислува за вашиот бренд.

Вашиот вид деловна активност го одредува вашиот дизајн. Ако имате архитектонско студио, може да имате веб дизајн што е покреативен и стилски. Од друга страна, медицинска ординација би требало да има дизајн кој е едноставен и се рефлектира на нивниот бизнис.

3. Вклучете визуелни елементи

Визуелните елементи се важен дел од вашиот дизајн. Не сакате вашата страница да биде преполна со текст. Ова може да ги врати посетителите.

Вклучувајќи визуелни елементи како што се фотографии, видеа и инфографици, го привлекувате интересот на вашиот посетител. 60% од потрошувачите имаат поголема веројатност да размислат за вашиот бизнис или да контактираат со вас кога ќе видат слика која им го привлекува вниманието. Кога вашата слика ќе го привлече вниманието на читателите, тој му дава поголемо значање на бизнис.

Професионална веб страница

Доверете се на професионалци кои имаат долгогодишно искуство во изработка на веб страници, за да избегнете дупли трошоци.

© 2014-2021

Пополнете ја формата и откако ќе ја разгледаме Вашата порака нашиот тим ќе Ве контактира!