fbpx

Дигитална присутност и дигитален маркетинг.

Живееме во дигитален свет кој е во континуиран напредок. Со развитокот и еволуцијата на модерната технологија, компаниите ширум светот се обидуваат да го искористат тоа во растот на нивниот бизнис. Колку вашиот бизнис ја користи моќта на дигиталниот свет за да постигне континуиран напредок и да има професионална дигитална присутност?

6 чекори за успешно претставување во дигиталниот свет

1. Истражување

Еден од нашите предизвици е истражувањето на дигиталниот пазар во кој што е позициониран вашиот бизнис со цел да успееме да дефинираме начин на кој бизнисот ќе се претстави и со каква конкуренција се соочува.

2. Стратегија

Следен чекор е  креирање на дигитална стратегија. Целта е стратешки да го дефинираме позиционирањето на брендот и неговото претставување во сооднос на конкуренцијата. Со следење на стратегијата до секој детал ќе се постигне континуиран раст на брендот.

3. Медиа план

Објавувањето на дигиталните медиуми не смее да се реализира без прецизен план. Со медиа планот ја дефинираме фреквентноста на објавите, кои дигитални медиуми се приоритетни, содржината која ќе се комуницира и најважно, кои објави ќе бидат органски а кои кампањски ориентирани.

4. Дизајн

Колку што внимаваме на тоа што ќе облечеме, подеднакво треба да се внимава на изгледот на брендот во дигиталниот свет. Професионалноста лежи во унифициран дизајн за луѓето на лесен начин да ја добијат комуникацијата која што им е потребна. Тоа се постигнува со дизајн на унифициран урнек кој ќе се рефлектира на секој дигитален медиум.
 • Статични банери
 • Анимирани GIF банери
 • Анимирани HTML банери
 • Видео анимација
 • Дизајн на внатрешни веб страни
 • Newsletter
 • Дигитални каталози

5. Advertising

Моќта на дигиталните медиуми е неизмерна. 3.3 милијарди луѓе се активни на некаков вид на социјален медиум. 82% од луѓето пребаруваат на нивниот смартфон за да ги донесат едни од најважните одлуки во нивниот живот.

Не е важно брендот само да биде активен на социјалните медиуми. Важно е рекламирањето кое ќе ја зголеми заинтересираноста за вашиот бренд повеќе од вашите очекувања.

моќта на Facebook

 • Дневно корисникот поминува повеќе од 40 минути скролајќи на платформата
 • До 2019, креирани се над 60 милиони бизнис страни
 • Над 1.39 милијарди месечни активни корисници

моќта на Instagram

 • Над 25 милиони компании во светот користат Instagram за нивниот бизнис
 • Корисниците поминуваат повеќе од 28 минути скролајќи на платормата
 • 500 милиони корисници дневно користат Instagram Stories

моќта на Google

 • Google овозможува секогаш да сте први во резултатите
 • Брои над 3 билиони пребарувања на ден
 • 60% од пребарувањата на Google се смартфон корисници
 • Над 54% од популацијата продуктите ги пребарува на Google

6. Извештај

На крајот на секој месец, ги “цедиме” сите анализи од кампањите и ги сервираме во детален месечен извештај. Овие анализи ќе помогнат да го увидите растот на бизнисот.

Пополнете ја формата