КЛИЕНТ

Horizon

TheHorizon е компанија од Холандија за офшоринг и аутсорсинг услуги од IT секторот со цел да им помогне на компаниите да доживеат раст во нивните IT и маркетинг активности. TheHorizon воедно се и партнери на Pageland, вплотувајќи ги взаемните услуги симбиотично за поголем успех и раст на компаниите.

horizon-logo.png
Ние сме премногу среќни за нашето партнерство со Pageland. Од онлајн маркетинг стратегија, до креирање на содржина, сетирање на таргетирани кампањи, тие ни помогнаа низ целиот процес со голем успех. Ви благодариме!
Максут Г.
Сопственик

РЕШЕНИЕ

ГРАДЕЊЕ НА БРЕНД

Кога станува збор за создавање на бренд следејќи ја мисијата и визијата на соработникот, најважниот дел е процесот на селектирање на име. Името на TheHorizon во себе содржи широк поглед кон иднината на технологијата, надминувајќи ги хоризонтите на она кое што технологијата сега го претставува.

Следниот чекор после името е дизајн на лого. Симбиозата на типографија со логотип овозможи мулти функционалност на логото на брендот и версатилност во неговото користење.

Сите други елементи од материјалите кои беа брендирани го следеа концептот, боите на логото, воедно и модерниот допир на самиот бренд.

КОРИСНИЧКО ИСКУСТВО

Целта на UX (корисничкото искуство) е олеснување на користењето на веб страната од страна на клиентот. Колку поедноставна за користење, толку подобар однос измеѓу продуктот и клиентот.

Токму тоа ни беше целта за веб страната на TheHorizon. Дизајниравме креативен и интуитивен UI (кориснички дизајн) кој значително го олесни корисничкото искуство.

Едноставност во користење, модерен изглед и градење на долгорочна доверба со нивните корисници беше целта која ја постигнавме, и континуирано ја усовршуваме.

Plus laptop device
Thehorizon-web
Device mobile
instagram-horizon
instagram-horizon2
instagram-horizon-3

ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ

Со детално истражување како прв чекор, кој е многу важен за дефинирање на иднината на брендот, дојдовме до креирање на стратегија за дигитален маркетинг која дефинираше визуелен изглед и концепт за социјалните медиуми.

Креирање на содржина, креирање на месечен медиа план со однапред дефинирани активности за социјалните медиуми, допринесе брендот да доживее органски раст уште во првиот месец од активирањето.

© 2014-2021

Пополнете ја формата и откако ќе ја разгледаме Вашата порака нашиот тим ќе Ве контактира!